Pripadnici Granične policije BiH otkrili zasad 69 stabljika indijske konoplje

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Velika Kladuša, 8. februara 2024. godine, u mjestu Stabandža na području općine Velika Kladuša, otkrili su zasad stabljika opojne droge indijske konoplje. Tokom pretresa šume i zemljišta, koji je izvršen prema naredbi Općinskog suda u Velikoj Kladuši, pripadnici Granične policije BiH su otkrili 69 stabljika visine do jednog i po metra.

Stabljike indijske konoplje su privremeno oduzete, a pripadnici Granične policije BiH nastavljaju daljnji rad na ovoj slučaju.

Na graničnim prijelazima lišeno slobode sedam osoba

 

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik, 8. februara 2024. godine, lišili su slobode S.H. (1970.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici zbog krivičnog djela Ubistvo. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Skelani i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Gradiška lišili slobode S.R. (1979.). Utvrđeno je da je Policijska stanica Prijedor za ovim državljaninom BiH raspisala potragu zbog krivičnog djela Teška krađa. Predat je službenicima Policijske stanice Prijedor.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 7. februara 2024., lišili su slobode bh. državljanina, D.L. (1968.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Žepču zbog krivičnog djela Pronevjera u službi. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. Prethodno, 6. februara 2024., pripadnici ove jedinice su prilikom izlaska iz naše zemlje, također, na prijelazu Brod, lišili slobode Z.K. (1954.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Visokom zbog krivičnog djela Nasilje u porodici. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 6. februara 2024., lišili su slobode A.S. (1975.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela Organizirani kriminal. Državljanin BiH je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH. Dan ranije, 5. februara 2024., pripadnici ove jedinice su, na letu iz Beča, lišili slobode J.S. (1980.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuju Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela Krađa i Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela Nanošenje lakših tjelesnih ozljeda. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 5. februara 2024., lišili su slobode Đ.B. (1981.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Posavskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Teška krađa. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Policijske uprave Orašje.