Lišeni slobode na graničnim prijelazima

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Aerodrom Banja Luka, 4. februara 2024. godine, lišili su slobode B.S. (1997.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Računalna prevara. Na Međunarodni aerodrom Banja Luka stigao je letom iz Memingena. Predat je službenicima MUP- a Kantona Sarajevo.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik su prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj lišili slobode A.N. (1982.), jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad, 4. februara 2024., lišili su slobode bh. državljanina I.F. (2002.) na ulasku u našu zemlju na prijelazu Uvac. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Razbojništvo. Predat je službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su 3. februara 2024. lišili slobode M.R. (1988.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela Razbojništvo. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. Dan ranije, 2. februara 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode S.S. (1984.), nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Bh. državljanka je kontrolirana na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predata službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 1. februara 2024., na letu iz Ciriha, lišili su slobode E.J. (1982.). Utvrđeno je da Osnovni sud u Sokocu, Općinski sud u Kalesiji, Općinski sud u Tuzli i Općinski sud u Sarajevu potražuju ovog bh. državljanina zbog krivičnih djela Teška krađa i Krađa. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.