Na graničnim prijelazima lišeno slobode osam osoba

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Sarajevo, 23. maja 2023. godine, na letu iz Beča, lišili su slobode F.S. (1992.). Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Državljanin Bosne i Hercegovine je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša su predali E.G. (1980.) službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bosanskoj Krupi zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 22. maja 2023., lišili su slobode S.M. (1994.) jer je ustanovljeno da je Policijska uprava Istočno Sarajevo raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela pronevjera. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Karakaj i predat službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 20. maja 2023., lišili su slobode dvije osobe na prijelazu Gradiška. Državljanin BiH i Republike Srbije, M.S. (1995.) kontroliran je na ulasku u BiH i lišen je slobode jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Mrkonjić Gradu zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave. Državljanin BiH, S.A. (1980.) je kontroliran na izlasku iz BiH i lišen je slobode jer ga potražuje Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci zbog krivičnog djela prevara. Predati su službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko, 20 maja 2023., lišili su slobode S.D. (1961.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Kamensko i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Hum, 19. maja 2023., lišili su slobode A.P. (1991.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnih djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i teška krađa. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Hum i predat službenicima Centra sudske policije u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje, 19. maja 2023., lišili su slobode bh. državljanina, A.M. (1995.), prilikom ulaska u BiH na prijelazu Klobuk. Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.