Sastanak direktora Kuprešakovića s predstavnicima Sindikata Granične policije BiH

Direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković, 16. marta 2023. godine u Glavnom uredu, održao je sastanak s predsjednikom Sindikata GPBiH Emirom Tanovićem i zamjenicima predsjednika Draganom Krvavcem i Draganom Matovićem.

Učesnici sastanka su razgovarali o aktuelnom stanju u Graničnoj policiji BiH te o rješenjima za poboljšanje uvjeta rada pripadnika GPBiH, kao i o načinima poboljšanja materijalno-finansijskog položaja policijskih službenika. Direktor Kuprešaković i predstavnici Sindikata usaglasili su se oko zajedničkog djelovanja, a cilj je prije svega jačanje kapaciteta Granične policije BiH, rad na prijamu u radni odnos novih policijskih službenika, u onom omjeru u kojem nedostaje policijskih službenika, kao i rad na materijalno-tehničkoj opremljenosti te obuci i usavršavanju pripadnika GPBiH.

Sindikat GPBiH ovom prilikom je zahvalio direktoru Kuprešakoviću na otvorenom dijalogu  te su dogovorene dalje aktivnosti koje će se provoditi,zajedničkim djelovanjem, sve s ciljem osiguranja odgovarajućih uvjeta za rad pripadnika Granične policije BiH.

Састанак директора Купрешаковића с представницима Синдиката Граничне полиције БиХ