Lišeni slobode prema potragama Interpola i sudova

Službenici Jedinice granične policije BiH Orašje, 23. novembra 2022. godine, lišili su slobode O.A. (1987.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Prnjavor raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac i predat službenicima Policijske stanice Prnjavor.

Službenici Jedinice GPBiH Kamensko, 22. novembra 2022., lišili su slobode Z.P. (1956.), državljanina BiH i Republike Hrvatske jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud  u Livnu zbog krivičnog djela „ovjeravanje neistinitog sadržaja“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko i predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10. Prethodno, službenici ove jedinice su 17. novembra 2022. lišili slobode D.M. (1964.). Utvrđeno je da je za ovim državljaninom Republike Hrvatske Interpol Tirana raspisao potjernicu zbog krivičnih djela „pranje novca“ i „prevara“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Prisika i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Službenici Jedinice GPBiH Dobrljin, 21. novembra 2022., lišili su slobode državljanina BiH, J.Č. (1968.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Kontroliran je na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Kostajnica i predat službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 20. novembra 2022., lišili su slobode J.G. (1967.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Službenici Jedinice GPBiH Brod su 19. novembra 2022. prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Brod lišili slobode K.Š. (1999.). Utvrđeno je da ovog državljanina BiH potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela „teška tjelesna povreda'“. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.