Lišeni slobode prema potragama

Službenici Jedinice granične policije BiH Bijeljina, 14. novembra 2022. godine, lišili su slobode R.A. (1980.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Prethodno, 12. novembra 2022., službenici ove jedinice su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Rača lišili slobode LJ.L. (1970.). Provjerama je utvrđeno da je za ovim državljaninom Republike Srbije Interpol Rim raspisao potjernicu zbog krivičnih djela u vezi sa krijumčarenjem opojnih droga. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Službenici Jedinice GPBiH Orašje, 14. novembra 2022., lišili su slobode J.B. (1982.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog prometa“. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Orašje i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. 

Istoga dana, službenici Jedinice GPBiH Gradiška lišili su slobode O.S. (1954.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „zloupotreba položaja ili ovlasti“. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 13. novembra 2022. na letu iz Ninberga, lišili su slobode M.P. (1976.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH i Republike Srbije je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Brod, 10. novembra 2022., lišili su slobode S.M. (1975.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Modriči radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.