Predstavnici MUP-a Češke Republike u posjeti GPBiH

U okviru programa „Promocija znanja u oblasti putnih dokumenata, boravišnih dozvola i ispitivanje dokumenata“ predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Češke - Policija za strance, boravili su u studijskoj posjeti Graničnoj policiji BiH u periodu od 20. do 23. septembra 2022. godine.

Tokom studijske posjete, službenici Granične policije BiH i MUP-a Češke Republike razmijenili su iskustva iz oblasti otkrivanja krivotvorenih dokumenata, o standardima izrade nastavnih planova i programa te provođenja obuka iz navedene oblasti. Također, upoznali su se i o radu Zajedničkog centra za analizu rizika i Jedinice granične policije BiH Aerodrom Sarajevo.

Tokom posjete našoj zemlji, službenici MUP-a Češke Republike sa predstavnicima Granične policije BiH su posjetili Službu za poslove sa strancima BiH i Agenciju za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH, gdje su se upoznali sa određenim aktivnostima koje ovi organi provode u okviru svojih nadležnosti kada je u pitanju ispitivanje vjerodostojnosti dokumenata.

Predstavnici MUP-a Češke Republike u posjetu Graničnoj policiji BiH