Lišeno slobode osam osoba prema potragama sudova i policije  

Službenici Jedinice granične policije BiH Zvornik, 26. septembra 2022. godine, lišili su slobode I.O. (1987.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predat službenicima Policijske uprave Zvornik. Prethodno, 24. septembra 2022., službenici ove jedinice su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Karakaj lišili slobode E.H. (1997.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnih djela „izazivanje opće opasnosti“ i „oštećenje tuđe stvari“. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. Također, službenici Jedinice GPBiH Zvornik su 23. septembra 2022. lišili slobode O.K. (1987.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.  

Službenici Jedinice GPBiH Bijeljina, 25. septembra 2022., lišili su slobode državljanina BiH i Republike Srbije, G.J. (1980.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Teslić raspisala potragu zbog krivičnog djela „izbjegavanje davanja izdržavanja“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Policijske stanice Teslić. 

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 25. septembra 2022., lišili su slobode D.M. (1976.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „zapuštanje i zlostavljanje djeteta“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. Prethodno, 23. septembra 2022., službenici ove jedinice su pri ulasku u BiH na prijelazu Gradina lišili slobode A.V. (1999.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela „šumska krađa“. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu. 

Službenici Jedinice GPBiH Višegrad, 24. septembra 2022., lišili su slobode R.L. (1993.) prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Uvac. Provjerama je utvrđeno da je za njim MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa i krivičnog djela „neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi“. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. 

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 23. septembra 2022., lišili su slobode L.C. (1975.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnoh djela u vezi sa opojnim drogama. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Istanbula. Državljanin Republike Turske je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.