Pripadnici GPBiH lišili slobode 13 osoba na graničnim prijelazima

Pripadnici Postrojbe granične policije BiH Hum, 15. srpnja 2022. godine, lišili su slobode R.B. (1987.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Osnovni sud u Zvorniku raspisao potragu radi izdržavanja zatvorske kazne. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Dan ranije, 14. srpnja 2022., službenici Postrojbe GPBiH Bijeljina lišili su slobode A.Š. (1972.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog kaznenog djela „razbojništvo“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača i predat službenicima Policijske uprave Prijedor. Prethodno, 13. srpnja 2022., službenici ove postrojbe su lišili slobode državljanina BiH, D.T. (1994.), jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja zatvorske kazne. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Popovi i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. 

Službenici Postrojbe GPBiH Gradiška, 14. srpnja 2022., lišili su slobode K.Č. (1994.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog kaznenog djela „nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. Uz navedeno, službenici ove postrojbe su 13. srpnja 2022., također, na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška, lišili su slobode I.K. (1970.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog kaznenog djela „nasilje u obitelji“. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je predat službenicima Centra sudske policije u Županiji Posavskoj.

Službenici Postrojbe GPBiH Brod, 14. srpnja 2022., lišili su slobode D.P. (1999.) jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije raspisalo potragu zbog kaznenog djela „utaja“.  Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Brod i predat službenicima MUP-a Sarajevske županije.

Službenici Postrojbe GPBiH Orašje su 14. srpnja 2022. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje lišili slobode D.M. (1983.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Prethodno, 13. srpnja 2022., službenici ove postrojbe su lišili slobode D.Č. (1994.) jer je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog kaznenog djela „krivotvorenje isprave“. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. Također, 12. srpnja 2022., službenici Postrojbe GPBiH Orašje su na ulasku u BiH na prijelazu Orašje lišili slobode Č.N. (1982.) jer ga potražuju Osnovni sud u Novom Gradu zbog kaznenog djela „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih tvari“ i Policijska uprava Prijedor zbog kaznenog djela „razbojništvo“. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Kamensko, 13. srpnja 2022., lišen je slobode M.M. (1993.), nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Županije 10 raspisalo potragu zbog kaznenog djela „nasilničko ponašanje“. Službenici Postrojbe GPBiH Kamensko, državljanina R. Hrvatske su predali službenicima Policijske uprave Tomislavgrad.

Službenici Postrojbe GPBiH Velika Kladuša, 12. srpnja 2022., lišili su slobode E.A. (1995.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Službenici Postrojbe GPBiH Višegrad, 12. srpnja 2022., lišili su slobode dvojicu državljana BiH na osnovu raspisanih potraga.  Za J.T. (1947.) je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Vardište i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo. Za H.B. (1994.) je utvrđeno da je za njim Policijska postaja Bugojno raspisala potragu zbog kaznenog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Uvac i predat službenicima Policijske postaje Bugojno.