Lišeni slobode prema potragama

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo, 22. juna 2022. godine, na letu iz Berlina, lišili su slobode V.A. (1995.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. V.A. je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. Prethodno, 20. juna 2022., službenici ove jedinice su na letu iz Istanbula lišili slobode S.P. (1985.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „teške tjelesne ozljede“. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 21. juna 2022., lišili su slobode M.K. (1960.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „oštećenje povjerilaca“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. Dan ranije, 20. juna 2022., službenici ove jedinice su prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Gradiška lišili slobode E.G. (1997.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Gorica, 21. juna 2022., lišili su slobode B.H. (1973.) jer je utvrđeno da je za njom Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Bh. državljanka je kontrolirana na izlasku iz BiH na prijelazu Gorica i predata službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.