Otkriveni prema potragama sudova i policije

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Tuzla, 9. juna 2022. godine, lišili su slobode D.Č. (1985.), državljanku Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njom Policijska uprava Zenica raspisala potragu zbog krivičnog djela „izbjegavanje izdržavanja“. Na Međunarodni aerodrom Tuzla stigla je letom iz Malmea. Predata je službenicima Policijske uprave Zenica.
Dan ranije, 8. juna 2022., službenici Jedinice GPBiH Gradiška, lišili su slobode H.K. (1997.), državljanina BiH, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Općinski sud u Sanskom Mostu raspisao potragu zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu. Prethodno, 6. juna 2022., službenici ove jedinice su na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška, lišili slobode S.S. (2002.) jer ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela „krađa“. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.
Službenici Jedinice GPBiH Orašje, 8. juna 2022., predali su I.I. (1969.) službenicima Policijske uprave Orašje, nakon što je utvrđeno da je spomenuta uprava za navedenom osobom inicijala I.I. raspisala potragu zbog krivičnog djela „mučenje i ubijanje životinje“, kao i Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela „nasilje u obitelji“. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje. Uz navedeno, službenici ove jedinice su, 6. juna 2022., lišili slobode F.M. (1983.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje. Utvrđeno je da je za njim Policijska stanica Banovići raspisala potragu zbog krivičnog djela „prikrivanje“. Državljanin BiH je predat službenicima Policijske stanice Banovići.