Mirko Kuprešaković, direktor Granične policije BiH

Poštovani posjetitelji!

Mirko Kuprešaković, direktor Granične policije BiH 

Dobro došli na internetsku stranicu Granične policije BiH, čiji je cilj transparentno, objektivno, pravovaljano i pravodobno informiranje javnosti o svim pitanjima iz nadležnosti Granične policije BiH. Sadržaj ove stranice nastoji čitateljima pružiti sve važne informacije o ustroju i funkcioniranju Granične policije BiH, prve multietničke agencije za provođenje zakona u BiH, osnovane 2000. godine.

Ovim putem želim istaknuti da Granična policija BiH predstavlja jedan od najznačajnijih segmenata u sustavu sigurnosti Bosne i Hercegovine, njenih građana i svih ljudi koji posjete našu zemlju ili borave u njoj, stoga su i svi naši napori usmjereni ka tome da profesionalnim i odgovornim radom djelatnika, uz angažiranje svih raspoloživih materijalno-tehničkih resursa, dajemo maksimalan doprinos pri dostizanju što više razine sigurnosti u našoj zemlji.

Aktivnosti na unaprjeđenju svih segmenata rada doprinijele su da Granična policija BiH izraste u respektabilnu policijsku agenciju koja se uspješno bori sa svim izazovima. Rad Granične policije BiH je transparentan, a putem ove stranice možete vidjeti postignuća Granične policije BiH u vezi s borbom protiv prekograničnog kriminaliteta, borbom protiv nezakonitih migracija, unaprjeđenja obuka naših djelatnika, aktivnosti na međunarodnoj suradnji i suradnji na razini BiH te informiranje o svim aktualnim događajima koji su u nadležnosti Granične policije BiH. Međutim, i u slučaju nezakonitog, neprofesionalnog ili neprimjerenog postupanja policijskih službenika, možete uputiti žalbu ili prijavu našoj mjerodavnoj ustrojbenoj jedinici jer cilj nam je ustrajati i pokazati maksimalnu opredijeljenost u borbi protiv svih oblika kriminala i nezakonitog ponašanja, između ostalog, i u vlastitim redovima.