Na graničnim prijelazima lišeno slobode šest osoba

Službenici Jedinice granične policije Gorica, 12. septembra 2021. godine, lišili su slobode D.V. (1999.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ te Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gorica i predat službenicima MUP-a KS.

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradina, lišen je slobode V.S. (1973.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP Gradiška, državljanina BiH i Nizozemske predali su službenicima MUP-a ZDK.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Šamac, 11. septembra 2021., lišen je slobode D.P. (1978.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Orašje, bh. državljanina su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Višegrad, 11. septembra 2021., lišili su slobode D.K. (1993.), jer je utvrđeno da je za njim MUP KS raspisao potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Uvac i predat službenicima MUP-a KS.

Na prijelazu Brod na ulasku u našu zemlju, 11. septembra 2021., lišen je slobode D.O.D. (1992.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Brod, državljanina BiH su predali službenicima Sudske policije Doboj.

Službenici JGP Brčko, 10. septembra 2021., lišili su slobode Ž.G. (1973.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru zbog krivičnog djela „prevara“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Brčko i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.