U operativnoj akciji Žetva, oduzeto više od 80 stabljika indijske konoplje

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, 15. jula 2021. godine na području mjesta Dračevo, općina Čapljina, u operativnoj akciji „Žetva“ otkrili su zasad opojne droge indijske konoplje. Prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto više od 80 stabljika indijske konoplje. Zbog počinjenja krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav (1) KZ FBIH slobode su lišene dvije osobe, državljani BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da se Granična policija u kontinuitetu bori protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta i pohvalio aktivnosti pripadnika Centralnog istražnog ureda GPBiH. „Ovim putem pohvalio bih Centralni istražni ured Granične policije BiH, posebno Odsjek za prikrivene operacije i Odsjek za istrage, koji redovnim operativnim akcijama bilježe izuzetno dobre rezultate te u kontinuitetu nastavljaju s navedenim aktivnostima, kao i svim ostalim aktivnostima u borbi protiv svakog oblika kriminaliteta“, rekao je direktor Galić.

Rad na predmetu se nastavlja, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, bit će dostavljen nadležnom tužilaštvu redovnom procedurom.