Lišeni slobode prema potragama

Službenici Jedinice granične policije Zvornik, 29. maja 2021. godine, lišili su slobode A.S. (1999.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela „kompjuterska prevara“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Graničnom prijelazu za pogranični promet Zvornik i predat službenicima PU Banja Luka.

Dan ranije, 28. maja 2021., prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje, lišen je slobode Đ.D. (1954.). Provjerama je utvrđeno da je za ovim državljaninom Republike Hrvatske Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Službenici JGP Orašje, Đ.D. su predali službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 28. maja 2021., pripadnici Granične policije BiH su na letu iz Baden-Badena lišili slobode dvojicu bh. državljana. A.Z. (1985.) lišen je slobode jer je za njim Policijska stanica Visoko raspisala potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Predat je službenicima PS Visoko. Za M.P (1986.) je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnih djela „krađa“ i „teška krađa“. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.