Otkrivene osobe prema potragama sudova i policije

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo, 17. februara 2021., lišili su slobode S.Š. (1981.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela „nasilje u porodici“. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beča. Predat je službenicima Odjeljena sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.
Istoga dana, službenici JGP Zvornik predali su državljanina Republike Srbije M.G. (1985.) službenicima Policijske stanice Kozluk, nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Bijeljina raspisala potragu zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Kontroliran je na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Šepak.
Službenici JGP Gradiška, 16. februara 2021., lišili su slobode Z.B. (1995.), državljanina BiH i Republike Hrvatske jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „pronevjera u službi“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.
Državljanin BiH, D.M. (1991.), lišen je slobode 16. februara 2021., prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Brčko. Ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Brčko predali su ga službenicima Sudske policije Bijeljina.