Državljanin Turske pokušao izaći iz BiH sa falsificiranim dokumentima Danske

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla, 13. novembra 2020. godine, na letu za Eindhoven oduzeli su tri falsificirana dokumenta Danske i to: putnu ispravu, vozačku dozvolu i ličnu kartu. Naime, prilikom pasoške kontrole, državljanin Republike Turske na uvid je dao falsicificirani pasoš Danske, a pregledom prtljaga na drugoj liniji graničnih provjera, kod njega su otkrivene falsificirane vozačka dozvola i lična karta Danske, kao i originalan dokument Turske na osnovu kojeg je i utvrđen njegov identitet. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. Prema njegovoj naredbi falsificirani dokumenti su privremeno oduzeti. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP Brod, 11. novembra 2020., lišili su slobode M.M. (1973.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da su za njim Općinski sud u Sarajevu i Općinski sud u Gračanici raspisali potrage zbog krivičnih djela „krađa“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Istoga dana, službenici JGP Orašje lišili su slobode D.V. (1981.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.