U kamionu otkriveno 36 ilegalnih migranata

Radeći na sprečavanju krijumčarenja preko državne granice, pripadnici Jedinice granične policije Gradiška, 15. oktobra u 5. 25 sati 2020. godine, spriječili su krijumčarenje 36 ilegalnih migranata na području Gradiške.

Ilegalni migranti su otkriveni u teretnom motornom vozilu Mercedes, bh. nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao S.K. (1992.), a kao suvozač se nalazio M.D. (1996.), državljani Bosne i Hercegovine.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP Gradiška izjavili su da dolaze iz Pakistana (15), Bangladeša (13), Indije (7) i Afganistana (1).

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH. U toku je detaljan pregled vozila i rad u vezi sa ovim slučajem.

U kamionu se nalazilo 36 ilegalnih migranata

Krijumčareni migranti

Spriječeno krijumčarenje veće količine tekstilne robe

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 14. oktobra 2020., spriječili su krijumčarenje veće količine tekstilne robe iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Radi se o odjevnim predmetima zaštićenih robnih marki „Nike“, „Adidas“, „Tommy Hilfiger“ i dr.

Krijumčarenje je otkriveno na području Zvornika kontrolom vozila Passat, bh. nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao D.B. (1982.), državljanin BiH, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se roba privremeno oduzme te dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje“. Vrijednost krijumčarene robe procjenjuje se na oko deset hiljada KM.

 Krijumčarena roba