Otkrivena falsificirana vozačka dozvola Rumunije

Službenici Jedinice granične policije Zvornik, 11. oktobra 2020. godine, otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Rumunije, prilikom granične kontrole Golfa, nacionalnih oznaka Republike Srbije, na drugoj liniji graničnih provjera na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Skelani. Vozilom je upravljao N.V. (1984.), državljanin Srbije. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „falsificiranje isprave“ o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Prema njegovoj naredbi, predmet je ustupljen službenicima Stanice granične policije Bajina Bašta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici Jedinice granične policije Orašje, 10. oktobra 2020., predali su R.P. (1975.) službenicima Policijske uprave Orašje. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za ovom državljankom BiH i Republike Hrvatske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Posavskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije“. Kontrolirana je na ulasku u BiH na prijelazu Orašje.

Istoga dana, službenici JGP Zvornik su pri izlasku iz BiH na prijelazu Šepak lišili slobode B.P. (1992.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Kamensko, 10. oktobra 2020., lišili su slobode S.S. (1960.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela „prevara“. Državljanin BiH kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Kamensko i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu 10.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beograda, 9. oktobra 2020., pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode M.O. (1969.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela „krađa“. Bh. državljanin je predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.