Bh. državljanin lišen slobode zbog krijumčarenja četiri osobe sa područja Kosova

Bh. državljanin lišen slobode zbog krijumčarenja četiri osobe sa područja Kosova

Službenici Jedinice granične policije Doljani, 22. juna 2020. godine, lišili su slobode J.DŽ. (1975.), državljanina Bosne i Hercegovine, nakon što je otkriven u krijumčarenju četiri osobe sa područja Kosova. Krijumčarenje je otkriveno tokom nadzora državne granice na području Ljubuškog. Tom prilikom, službenici ove jedinice su u vozilu Volvo, bh. nacionalnih oznaka, otkrili spomenute osobe sa područja Kosova. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje osoba“, protiv J.DŽ. ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu. Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP Zvornik, 21. juna 2020. godine, lišili su slobode P.Š. (1971.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Kontroliran je pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predat službenicima MUP-a KS.

Istoga dana, prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Brod, lišen je slobode F.M. (1982.) jer ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin predat je službenicima Sudske policije Odžak.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, 20. juna 2020., na letu za Frankfurt, lišen je slobode E.Č. (1984.). Provjerama je ustanovljeno da je za njim Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Državljanin BiH predat je službenicima MUP-a TK.