Na prijelazu Brčko, spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa novca

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko na izlasku iz Bosne i Hercegovine, 26. jula 2019. godine, spriječili su pokušaj nezakonitog prijenosa 35.636 konvertibilnih maraka, 1.405 eura i 6.122 kune. Novac je otkriven kod E.A. (1990.), državljanina Republike Hrvatske, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu novca. E.A. i novac predati su službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na daljnje postupanje.

Na graničnim prijelazima, pet osoba lišeno slobode

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo, 28. jula 2019. godine, lišili su slobode J.K. (1976.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo, stigao je letom iz Štutgarta. Predat je službenicima Policijske uprave Novi Grad MUP-a Kantona Sarajevo.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brčko, službenici JGP-a Brčko su, 27. i 26. jula 2019., lišili slobode dvije osobe. Za državljanina Republike Srbije B.B. (1996.), utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu zbog krivičnog djela „posebni slučajevi krivotvorenja isprave“, a za bh. državljanina B.A. (1980.) je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu radi izdržavanja kazne zatvora. Predati su službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na Međunarodnom aerodromu Banja Luka na letu za Memingen, pripadnici GPBiH su, 27. jula 2019., lišili slobode M.M. (1986.) jer ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „pronevjera“. Državljanin BiH predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Istoga dana, na izlasku iz BiH na prijelazu Neum, lišen je slobode S.H. (1999.), nakon što je utvrđeno da je za njim MUP KS-a raspisao potragu zbog krivičnog djela „teške tjelesne povrede“. Službenici JGP-a Neum državljanina Srbije predali su službenicima Policijske stanice Ilidža MUP-a Kantona Sarajevo.