Direktor Galić primio u oproštajnu posjetu njemačku ambasadoricu Hohmann

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić sa svojim saradnicima, 10. jula 2019. godine, primio je u oproštajnu posjetu NJ.E. Christiane Hohmann, ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u BiH. 

Tokom sastanka, razgovarali su o dosadašnjim rezultatima rada GPBiH i aktivnostima koje ova policijska agencija poduzima na suzbijanju ilegalnih migracija i drugih oblika prekograničnog kriminala.

Direktor Galić ovom prilikom zahvalio je ambasadorici Hohmann i Vladi SR Njemačke na nesebičnoj podršci u radu i razvoju ove policijske agencije, što je značajno ojačalo kapacitete GPBiH.

„Od osnivanja ove policijske agencije, prijateljska zemlja Njemačka prati naš rad i djelovanje na granici i, sukladno tome i našim potrebama, donira opremu kojom možemo pokazati konkretne rezultate na terenu“, izjavio je direktor Galić, dodavši da je Vlada SR Njemačke podržala bh. policijsku agenciju brojnim obukama i donacijama specijalističke opreme u vrijednosti oko 7,6 miliona konvertibilnih maraka.

Ambasadorica Hohmann najavila je da će i u narednom periodu Vlada SR Njemačke biti partner GPBiH i podržavati njen daljnji razvoj te zahvalila rukovodstvu ove policijske agencije na uspješnoj saradnji.

Direktor Galić još jednom je zahvalio ambasadorici Hohmann te joj poželio puno sreće u životu i uspješan nastavak profesionalne karijere.

Rukovodstvo GPBiH sa ambasadoricom Hohmann i njenim saradnicima

Galić je ambasadorici Hohmann uručio prigodan poklon

Galić s Oliverom Hassom, oficirom za vezu Savezne policije Njemačke