Na graničnim prijelazima, lišeni slobode bh. državljani

Službenici Jedinice granične policije Izačić, 7. jula 2019. godine, lišili su slobode H.H. (1945.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić i predat službenicima Sudske policije Bihać.

Istoga dana, na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška, lišen je slobode D.T. (1993.) jer je za njim Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela „ucjena“. Službenici JGP-a Gradiška državljanina BiH predali su službenicima PU Banja Luka.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod, 6. jula 2019., lišen je slobode Đ.Č. (1980.), nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Bh. državljanin predat je službenicima Policijske stanice Hadžići MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici JGP-a Orašje su na ulasku u BiH na prijelazu Orašje, 5. jula 2019., lišili slobode E.A. (1992.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Odžak.