Obuka iz oblasti zračne sigurnosti

U okviru bilateralne saradnje Granične policije Bosne i Hercegovine i Savezne policije Njemačke, od 7. do 10. maja 2019. godine u Mostaru, održava se obuka „Stručna i praktična obuka iz oblasti zračne sigurnosti“. 

Cilj obuke je da policijski službenici koji rade na poslovima sigurnosti aerodroma povećaju znanja i sposobnosti u donošenju odluka vezanih za sigurnost aerodroma. Koncipirana je kao teorijska obuka koja se održava u prostorijama Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru i teorijsko - praktična obuka koja se održava na graničnom prijelazu Međunarodni aerodrom Mostar.

Na obuci učestvuje 20 policijskih službenika koji rade na poslovima sigurnosti aerodroma, kao i pomoćnici komandira za operacije i organizaciju iz jedinica Aerodrom Sarajevo, Aerodrom Tuzla, Aerodrom Mostar i Aerodrom Banja Luka, a koje se nalaze u sastavu Terenskog ureda za aerodrome.

Predavači obuke su njemački eksperti iz navedene oblasti, a nakon završetka policijskim službenicima koji su uspješno završili obuku bit će dodijeljeni certifikati o završenoj obuci.

Pripadnici GPBiH sa predavačima iz Njemačke