U Gradišci kontrolom teretnog vozila otkriveni pištolj i municija

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška Granične policije BiH, 8. maja 2019. godine, otkrili su pištolj marke „Browning“ i osam metaka kalibra 7,65 mm prilikom pregleda teretnog motornog vozila, slovenačkih nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao M.Z. (1957.), državljanin Republike Slovenije, koji je kontroliran u graničnom pojasu na području Gradiške. Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banja Luci protiv državljanina Slovenije bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. Pištolj i municija, koji su bili sakriveni u unutrašnjosti kabine, privremeno su oduzeti.

Oduzeti pištolj i municija

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP Gradiška, 9. maja 2019., lišili su slobode I.H. (1973.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da su za njim policijske stanice Banja Luka i Prijedor raspisale potragu zbog krivičnih djela „prevara“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i bit će predat nadležnom organu.

Prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Orašje, 7. maja 2019., lišen je slobode P.Š. (1954.) jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Orašje bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Bijeljina.