Sirijac pokušao izaći iz BiH s ličnom kartom Francuske koju potražuje Interpol

Sirijac pokušao izaći iz BiH s ličnom kartom Francuske koju potražuje Interpol

Službenici Jedinice granične policije Doljani, 9. aprila 2019. godine, otkrili su ličnu kartu Francuske, za koju je graničnim provjerama utvrđeno da je potražuje Interpol kao ukraden/izgubljen dokument. Ličnu kartu je, prilikom granične kontrole, na uvid dala osoba afroazijskog porijekla, koja je s falsificiranim dokumentom namjeravala izaći iz Bosne i Hercegovine na prijelazu Unka. U razgovoru s našim službenicima, osoba je izjavila da dolazi iz Sirije. Prema nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, strani državljanin predat je pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, a falsificirani dokument privremeno oduzet.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP-a Višegrad, 10. aprila 2019., lišili su slobode B.Đ. (1981.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište i predat službenicima Odjela sudske policije sudova u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Istoga dana, na ulasku u našu zemlju, na prijelazu Orašje, lišen je slobode E.G. (1989.) jer ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela “teška tjelesna ozljeda”. Službenici JGP-a Orašje bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Odžak.  

Službenici JGP-a Bijeljina su, 8. aprila 2019., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Popovi, lišili slobode J.A. (1999.). Utvrđeno je da je potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela “krađa”. Bh. državljanka predata je službenicima Sudske policije Bijeljina.