U Foči uhapšeni migranti koji se sumnjiče da su otuđili vozilo u Crnoj Gori

U Foči uhapšeni migranti koji se sumnjiče da su otuđili vozilo u Crnoj Gori

Pripadnici Granične policije BiH, 9. februara 2019. godine u mjestu Livade na području Foče, lišili su slobode dvojicu ilegalnih migranata, nakon što su bez zaustavljanja vozila, velikom brzinom, izbjegli graničnu kontrolu prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum. Daljnjim radom, putem Zajedničkog centra za policijsku saradnju između BiH, Crne Gore i Republike Srbije u Trebinju došlo se do saznanja da je vozilo „Renault Kangoo“ otuđeno na području Crne Gore. O navedenom događaju, obaviješteni su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su u naselju Lazarevo, na području Foče, pronašli napušteno vozilo.

Ilegalni migranti, koje su uhapsili pripadnici GPBiH, nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima izjavili su da dolaze iz Sirije. Osumnjičeni ilegalni migranti predati su pripadnicima MUP-a RS-a, koji su nastavili daljnji rad na ovom slučaju.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP-a Brod, 10. februara 2019. godine, lišili su slobode V. R. (1973.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Derventi radi izdržavanja kazne zatvora. Kontrolisan je prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Sudske policije Doboj.

Prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Karakaj, 8. februara 2019., lišen je slobode B. P. (1992.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela „teška krađa“. Pripadnici JGP-a Zvornik bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Bijeljina.