Lišeni slobode prema potragama

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 7.2.2019. godine lišili su slobode M.K. (1955.), državljanina Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beča. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Dan ranije, 6.2.2019. službenici JGP Doljani lišili su slobode D.G. (1993.) jer ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela „teška tjelesna ozljeda“. Državljanin BiH i Republike Hrvatske kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orahovlje i predat službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Karakaj 6.2.2019. lišen je slobode S.J. (1996.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog neplaćanja novčane kazne. Službenici JGP Zvornik bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Zvornik.