Iranci pokušali izaći iz BiH sa krivotvorenim ličnim kartama Italije

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Banja Luka 29.1.2019. godine na letu za Memingen otkrili su dvije krivotvorene lične karte Italije. Pomenute lične karte prilikom pasoške kontrole na uvid su dala dvojica stranih državljana koji su izjavili da dolaze iz Irana. Strani državljani predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, dok su krivotvoreni dokumenti privremeno oduzeti.

 

Na graničnim prijelazima četiri osobe lišene slobode

 

Službenici JGP Orašje 30. i 29. januara 2019. prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje lišili su slobode dvojicu bh. državljana. Naime, graničnim provjerama utvrđeno je da O.H. (1993.) potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „teška tjelesna ozljeda“, dok je za M.B. (1992.) ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela „krađa“. O.H. predat je službenicima Sudske policije Odžak, a M.B. službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška 29.1.2019. lišen je slobode J.P. (1973.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „spolno nasilje nad djetetom“. Službenici JGP Gradiška državljanina Republike Hrvatske predali su službenicima Sudske policije Banja Luka. 

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu iz Dortmunda 28.1.2019. pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode bh. državljanina E.H. (1978.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „primanje dara i drugih oblika koristi“. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.