Saopćenje za javnost

Lišen slobode prema potjernici Interpola zbog ubistva

Službenici Jedinice granične policije Kamensko 17.2.2017. godine lišili su slobode T.V. (1983.), državljanina Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Podgorica raspisao potjernicu zbog krivičnih djela „napad/zlostavljanje“, „povrede koje uzrokuju smrt“ i „ubistvo“. Osoba je kontrolirana prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Kamensko. T.V. bit će predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istog dana službenici Jedinice granične policije Orašje lišili su slobode Š.H. (1942.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „nasilje u porodici“. Državljanin BiH kontroliran je na MGP Orašje pri ulasku u BiH i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Oduzet duhan na području Orašja

Službenici Jedinice granične policije Orašje 16.2.2017. spriječili su nezakonit promet 22 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica na području Orašja. Otkriven je kontrolom Mercedesa, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao bh. državljanin F.M. (1977.). Prema naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, duhan je privremeno oduzet i predat službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Protiv F.M. Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“.

Oduzeti duhan